La ratiune poate putini viseaza. Mai putini oameni ratiunea o cunosc. Constientul… nu stiu daca am mai spus, defineste un caracter, defineste si ceea ce numesc eu materialist. Materialistul este persoana ce se defineste desigur prin materialism. Hai sa facem un joc de cuvinte. Materialismul este curentul… de opinie… hai sa spunem asa, desi nu este deloc corect… curentul care tanjeste dupa materie. Va avertizez ca materia se distruge. Un BMW se va distruge la un moment dat… asa-i materia, perisabila.

Credeti ca puteti ajunge cu usurinta in constient? Credeti ca toti cunoastem constientul? Ei bine aflati ca nu. Constientul la prima vedere este foarte clar. in profunzime devine neclar. Ceea ce nu este clar la constient este ceea ce numesc eu limita. Limita reprezinta marginea acestuia, granita intre constient si subconstient. O sa intrebati de  ce este neclara limita. Uite… incepem sa visam… cand s-a oprit constientul? cand a inceput subconstientul? Este imposibil de stiut. Uite un alt exemplu… cineva iti da o veste proasta. Te enervezi si iti iesi din fire. Cand se termina constientul? Cand incepe subconstientul? O sa spuneti, cand te enervezi… ei poate nu e chiar asa. Te enervezi treptat, chiar daca efectul apare brusc.

Trecand si peste aceasta etapa. Ajungem la automatismul constientului. Ei, aici intervine logica (nu mai definesc acesta stiinta fiindca este clar ce este). Logica ne spune ca doi plus doi fac patru. Ei bine… acesta este un automatism… aparent nu candesti cand aduni doi plus doi. Va intreb… doi plus doi pot face cinci? Unii nu pot sa iasa din logica si mi-ar spune ca nu se poate…eu va spun ca se poate. Orice se poate. Asadar constientul are si alte automatisme… cum ar fi chiar vorbitul. Rar iti mai scapa cate un cuvant. In mare parte cuvintele vin singure…. la foc continuu … automat.

Mai avem de stabilit doar relatiile dintre constient subconstient si suflet si terminam cu acest constient minunat.

Constientul transmite informatii directe catre suflet si subconstient, dar asta nu se petrece tot timpul. Catre suflet transmite mai rar si mai putine informatii. Cele mai multe le transmite evident subconstientului.

Constientul (o sa imi spuneti ca are rol de marioneta… uneori are…) este controlat si subordonat sufletului si subconstientului. Subordonarea subconstientului se petrece mai des… uneori cu impact major. Subordonarea sufletului este mai rara, dar cu un impact devastator. Rar… aproape niciodata constientul nu se subordoneaza ambelor, sufletului si subconstientului. Daca acest lucru s-ar intampla si constientul sa spunem cedeaza acestor forte, se pierde echilibrul ratiunii si se ajunge imediat la nebunie si delir.

Reclame